Вийшов тематичний номер журналу «Аерокосмічний вісник», присвячений космічній освіті в Україні

Центр «Спейс-Інформ», інформаційний партнер Державного космічного агентства України та Української асоціації «Космос», відновив випуск електронного журналу «Аерокосмічний вісник». Перший його номер присвячено космічній освіті в Україні.

Одне із гострих питань, що багато років стоїть перед учасниками космічної діяльності: «Яких фахівців потрібно готувати для космічної сфери та яку освіту вони повинні мати?». У недалекому минулому навчання у закладах космічного профілю зводилося лише до підготовки фахівців для виробництва ракетно-космічної техніки. У даний час все більш затребуваною стає підготовка фахівців для індустрії космічних послуг: космічних спостережень і оброблення знімків, супутникового зв’язку та інтернету, супутникової геодезії та навігації тощо. Космічна освіта повинна забезпечувати фахівцям необхідні професійні компетенції в усіх сферах сучасної космічної діяльності.

У першому номері журналу опубліковано інформаційний огляд щодо космічної освіти в Україні: загальна організація, види замовлень, напрями діяльності освітніх закладів. Зроблено узагальнені висновки та пропозиції щодо організації освітньої діяльності у космічній сфері.

Найближчим часом планується розгляд питань космічної освіти в Україні на засіданні Експертної Ради Асоціації «Космос» з подальшим публічним обговоренням із громадськістю та фахівцями у сфері освіти.

У 2023 році планується вихід ще трьох тематичних номерів журналу, присвячених космічним дослідженням, виробництву космічної техніки та використанню космічних технологій.

ЗАВАНТАЖИТИ ЖУРНАЛ

Джерело: Спейс-Інформ

1 Comment

Отправить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.


*